معده سالمندان را قربانی داروها نکنیم

سیستم گوارشی یکی از آسیب‌پذیرترین اعضای بدن در مقابل داروها است. داروهایی که عوارض گوارشی مانند زخم‌ معده ایجاد می‌کنند، باید در سالمندان با مقادیر کمتر مصرف شوند.
به گزارش وب دا؛ پزشک بیمارستان امام خمینی(ره) یاسوج افزود: مشکلات گوارشی ناشی از عوارض داروها مشکلات بسیار وسیعی را شامل می‌شوند و ممکن است به صورت زخم ‌معده و اثنی‌عشر، التهاب، اسهال یا یبوست‌های عصبی بروز پیدا کند.
دکتر سید عبدالحسین موسویان‌زاده با بیان اینکه در مورد هر کدام از این مشکلات، شرایط مصرف دارو باید کاملا تغییر کند، اظهار کرد: براساس اصول پزشکی، همیشه باید برای سالمندان کمترین دوز موثر داروها تجویز شود، یعنی حداقل مقداری که می‌تواند اثرات درمانی موردنظر را ایجاد کند.
این پزشک بیمارستان امام خمینی(ره) ادامه داد: چنانچه مصرف دارو منجر به ایجاد زخم شود، باید همراه با غذا یا شیر خورده شود که البته این دستورالعمل در مورد همه داروها درست نیست.
موسویان‌زاده تصریح کرد: برخی آنتی‌بیوتیک ‌ها مانند آمپی‌سیلین برای اثربخشی بیشتر چه در جوانان و چه در سالمندان حتما باید با معده خالی مصرف شوند.
وی به سالمندان و اطرافیان آن‌ها توصیه کرد: در هنگام تهیه دارو از داروخانه، حتما دستورالعمل زمان صحیح مصرف دارو و نحوه مصرف آن را از دکتر داروساز در داروخانه بپرسید